fbpx
Skip to main content

Toppen

Information

 • Type:
  Bofællesskab
Bofællesskabet på Toppen er et nyt bæredygtigt bofællesskab med fællesskab og fælleshus i Trekroner – placeret midt i naturen og alligevel tæt på byen. Der er forventet indflytning primo 2016.

Adresseoplysninger

Toppen
4000 Roskilde

Kontaktoplysninger

Links

Del med dine venner på

Beskrivelse af bofællesskabet

Projektet blev startet i sommeren 2013 og består nu af en række børn og voksne i alle aldre, der ønsker fællesskab, fællesspisning og ’at løfte i flok’.

Når du spørger de kommende bofæller, hvorfor de har valgt at engagere sig i bofællesskabet, så drømmer de om : Fællesspisning og fælles engagement, masser af legekammerater lige udenfor døren, grønne ideologier og alternativer til hverdagens ’trummerum’, morgenyoga og multirum i fælleshuset, skumfiduser over bål og shelter i baghaven, hønsegård og højt til loftet, kort og sikker cykelsti til børnehave og skole, og tæt på alt – både landet og byen.

Bofællesskabet kommer til at bestå af 24 ejerboliger og et fælleshus samt gode, fælles udearealer med bl.a. legeplads, køkkenhave og bålplads. Husene bliver bygget ’på toppen’ af Trekroner med en flot udsigt ud over markerne og de andre bofællesskaber, som kendetegner Roskildes nye bydel.

‘Toppen’ er inspireret af vores nabo – det klimavenlige bofællesskab Svalin, der har bevist, at man ved at kombinere bæredygtige teknologier, funktionel arkitektur og udnyttelse af bofællesskabets mange muligheder, kan bygge lækre, funktionelle og energineutrale ejerboliger. Bofællesskabet kommer derfor til at bygge på en række grønne løsninger såsom fælles jord- og solvarme, regnvandsopsamling, solceller mm.

Alle boliger er nu solgt! Bliv skrevet på vores interesseliste, så vil du få besked om evt. hussalg og når vi holder inspirationsmøde for nyt bofællesskab hvor vi giver den håndsrækning videre vi har fået af Svalin.

Fakta om bofællesskabet

 • Struktur


  Antal bo-enheder
  24
  Bofællesskab
  Aldersblandet
  Aldersgrupper repræsenteret i bofællesskabet
  Mindste bolig
  Største bolig
  Ejerform
  Private ejerboliger
  Etableret år
  2016
 • Varme


  El


  El leveres fra

  Vand


  Vand leveres fra
 • Fælles faciliteter


  Private faciliteter


 • Fællesspisning


  • Frekvens
  • Pris pr. måltid (voksen)
  • Pris pr. måltid (barn)
  • Økologi