fbpx
Skip to main content

Information

 • Type:
  Bofællesskab

Adresseoplysninger

Tvethøjvej
4320 Lejre

Kontaktoplysninger

 • Kontaktperson:
  Tine Linnemann
 • Email:
  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 • Telefon:
  29937131

Links

Del med dine venner på

Beskrivelse af bofællesskabet

OBS! Vi har 1 dejlig bolig med 4 værelser til salg!

Vi er et dejligt, mangfoldigt og bæredygtigt bofællesskab, bestående af 52 husstande med i alt ca. 80 voksne og 60 børn med en bred aldersfordeling.

Naturen er lige udenfor døren. Der er knap 10 min. gang til den smukke Lavringe Å, der løber gennem landskabet, og som er en del af Nationalparken Skjoldungernes Land.

Kernen i vores bofællesskab er den økologiske og obligatoriske fællesspisning fra mandag til torsdag, hvor vi nyder lækker, overvejende vegetarisk/vegansk, mad. Du vælger selv fra dag til dag, om du vil spise med bofællerne eller tage maden med hjem som take-away. Alle voksne er inddelt i velfungerende og selvstyrende madgrupper á ca. 10 personer med en 2-dages køkkentjans á 3 timer ca. en gang om måneden. Den skønne og varierede madordning koster p.t. 475 kr. pr. måned pr. voksen og Kr. 270 pr. måned pr. barn fra og med 3 år til og med 10 år . Der bliver taget hensyn til bofæller, der har særlige ønsker/allergier. På dage, hvor menuen står på kød eller fisk, laves der altid et vegetarisk/vegansk alternativ. 

Nu har vi eksisteret i knap 2 et halv år og har gennem tiden udviklet og dannet gode traditioner som f.eks. værdidag, påskefrokost, sommerfest, jule-tam-tam og 2 årlige arbejdsdage. To gange har vi afholdt værdidag med workshop og debat om, hvad vi vil med vores bofællesskab. Således arbejder vi med at italesætte, hvilke forventninger, vi har, og hvilke værdier, vi sætter pris på. Hvert fællesmøde starter med at tale om en af de værdier, som vi blev enige om på sidste værdidag. 

Vi har masser af plads at boltre os på. I midten af vores fælleshus ligger vores smukke orangeri. Til den ene side ligger vores spisesal og køkken, og på den anden side kan du bevæge dig ind i vores dejlige multisal og få motioneret din krop. Multsialen er særlig populær blandt børnene, der tumler og spiller med bløde bolde.  På 1. salen findes en hyggelig lounge, et børnelegerum, et krea-rum, et teenagerum, fire gæsteværelser, inkl. badeværelse og et åbent kontor med PC’ere. Desuden har vi vaskeri, depot, grovværksted og toiletter i stueplan.

Vi er alle fordelt i nogle arbejdsgrupper, bl.a. madhold, rengøring af vores fælleshus, fælleskøkken, festgruppe og teknik & drift og diverse interessegrupper som f.eks. hønsehold og andre grupper for ideudvikling af vores fælles have. Børnene skal også høres, så vi har en børnedemokrati-gruppe. Fritidsgrupper som f.eks. bogklub, vandreklub, strikkeklub og vinterbadeklub byder vi også på.

Cirka hver 4. uge afholder vi fællesmøde. Vi veksler mellem at holde det søndag formiddag, søndag eftermiddag og en hverdagsaften. Vi har en demokratisk proces på møderne, hvor vi ud fra den givne dagsorden (udsendt af bestyrelsen) drøfter vigtige sager og evt. indkomne forslag, som måske skal til afstemning.

I vores herlige, fælles have er der plantet frugttræer og buske, indrettet skønne hyggekroge, bålsted og terrasser omkring vores fælleshus. I foråret 2023 har vi bl.a. nedgravet to trampoliner bagved vores fælleshus, og vi har fået selskab af nogle høns (i bur). Idérigdommen blomstrer, og det er en igangværende proces, hvad vi mere ønsker, der skal være i vores fælles have – og i vores bofællesskab i det hele taget.

Fakta om bofællesskabet

 • Struktur


  Antal bo-enheder
  52
  Bofællesskab
  Aldersblandet
  Aldersgrupper repræsenteret i bofællesskabet
  Børn 0 - 18 år
  Unge 18 - 30 år
  30 - 50 år
  50 - 70 år
  70+
  Mindste bolig

  40

  Største bolig

  115

  Ejerform
  Private ejerboliger
  Etableret år
  2021
  Medlem af bofællesskab.dk
  Ja
 • Varme


  El


  El leveres fra
  • Solceller
  • Offentligt elværk

  Vand


  Vand leveres fra
  • Fra vandværk
  • Regnvandsopsamling
 • Fælles faciliteter


  • Fælleshus
   Festlokale
   Gæsteværelse(r)
   Kontorfællesskab
   Trænings-/motionsrum
   Internetforsyning
   Græsarealer
   Rekreative områder
   Frugttræer
   Bålplads
   Trampolin
   Legeplads
   Værksted(er)
   Vaskeri
   Musikrum
   Affaldssortering
   Økologi

  Private faciliteter


  • Egen vaskemaskine
   Parkeringsplads
   Have
 • Fællesspisning


  • Frekvens
   3-5 pr. uge
  • Pris pr. måltid (voksen)
   475 pr. md. Muligt at købe gæstebillet 35 kr. pr. måltid kr.
  • Pris pr. måltid (barn)
  • Økologi
   60-100%