fbpx
Skip to main content

Kollektivet Bakhus

Information

 • Type:
  Kollektiv

Adresseoplysninger

Skandrups Alle
3500 Værløse

Kontaktoplysninger

 • Kontaktperson:
  Katja Thorseth
 • Email:
  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 • Telefon:
  22911234

Links

Del med dine venner på

Beskrivelse af bofællesskabet

Lille familiært kollektiv i Hareskovby

Hvordan er vores kollektiv?

Vi giver gerne plads til de idéer, som husets beboere synes er vigtige, så vi har en 3D printer i kælderen, i sommers havde vi en kæmpe havetrampolin, som fyldte alle fliserne i vores have og man skal gå udenom vores hængekøje for at komme hen til sofaen.

Vi har et stregsystem for huslige forpligtelser samt en nedskrevet husorden og samejekontrakt, men i langt de fleste konflikter vægter vi pragmatiske løsninger over formelle regler.
Vi har en til to arbejdsdage om måneden, hvor vi arbejder på huset og haven, men forventer ikke af hinanden, at vi arbejder på huset ud over det.

Vi spiser sammen næsten hver aften og skiftes til at lave mad. Maden er ofte vegetarisk og ellers er der altid et vegetarisk alternativ. Vi har også et spisebord i stuen, så en gang imellem splitter vi op - særligt hvis nogen har gæster.
Vi vil gerne hinanden, men har næsten ingen obligatoriske sociale begivenheder. Der er dog tit nogen der hænger ud i køkkenet før aftensmad og i stuen efter aftensmad. I sommers var vi i BonBonLand sammen og til Halloween skærer nogle af os græskar. Vi ser tit Tæt på Sandheden, og om fredagen skiftes vi til at vælge en film. Derudover har vi en stor brætspilssamling, som ofte bliver luftet.

Vi er mange med teknisk interesser, så samtaleemner over madbordet kan godt være hvordan vi overhovedet ved at big bang skete, hvorfor elektronikken i Andreas’ vindmølle fejlede eller hvorvidt Frejas angreb på et krypteringssystem virkede.
Vi forsøger ikke at tage os selv alt for højtideligt, og øver os i også at kunne grine af vores egne fejl. Og så driller vi hinanden venskabeligt.

Vi holder huset nogenlunde ryddeligt, og hjælper gerne hinanden med at huske at rydde op efter sig selv, men for os er indholdet vigtigere end formerne, så fx kan halvdelen af bordet i stuen kan godt være dækket af warhammer i længere perioder.

Vi tager konflikter op før de bliver store, og vi taler relativt ærligt og lige ud af posen til og med hinanden. Selvfølgelig med stor omsorg for hinandens behov og vilje til at finde løsninger som alle kan se sig selv i.

De fysiske rammer

Vi har 300 kvadratmeter hus fordelt på vores egne værelser, tre bad/toilet, stort køkken med spiseplads, værksted, fælles gæsteværelse og en kæmpe stue med flydersofa og storskærm. Derudover har vi 400 kvadratmeter have med æbletræer, bærbuske og slackline, samt en terrasse med fantastisk udsigt, hvor man også kan sove ude om sommeren. Vi deler alle kvadratmetre ud over de personlige værelser. Vi bor 200 meter fra den lokale skole, 500 meter fra Hareskoven og nærmeste s-togsstation og 1 km fra Rema. Med toget kan du være på Nørreport 35 min efter du er gået ud af døren. Hareskovby plejede at være et sommerhusområde, og det bærer stemningen stadig præg af. Her er mange gamle træer og søer, og vi har nogle super søde naboer og en god vejforening, som holder vejfest en gang om året.

Hvad koster det?

Vi ejer huset sammen med dertil hørende realkreditlån og friværdi. Vi har en “husleje” til huset, som deles i forhold til antal personer, ejerandel og m2. Huslejen dækker afbetaling på lånet, ejendomsskat, el/vand/varme/internet, rengøring af fællesarealer, vedligehold af huset mm. Derudover betaler vi omkring 1.800 kr/md pr voksen (mindre for børn) til madbudgettet, som dækker al mad i huset, øl/vand i mindre mængder, fredagsslik, tandpasta, håndkøbsmedicin, toiletpapir, shampoo, bleer mm.

Fakta om bofællesskabet

 • Struktur


  Antal bo-enheder
  7
  Aldersgrupper repræsenteret i bofællesskabet
  Mindste bolig
  8
  Største bolig
  16
  Ejerform
  Sameje (bolig(er) købt af fællesskabet, brugsret og økonomiske forpligtelser beskrevet i samejekontrakt)
  Etableret år
  2020
  Medlem af bofællesskab.dk
  Ja
 • Varme


  El


  El leveres fra

  Vand


  Vand leveres fra
  • Fra vandværk
 • Fælles faciliteter


  • Gæsteværelse(r)
   Internetforsyning
   Græsarealer
   Rekreative områder
   Frugttræer
   Køkkenhaver
   Værksted(er)
   Vaskeri
   Affaldssortering

  Private faciliteter


 • Fællesspisning


  • Frekvens
   > 5 pr uge
  • Pris pr. måltid (voksen)
  • Pris pr. måltid (barn)
  • Økologi
   60-100%