fbpx
Skip to main content

Skalbjerg Høje - bæredygtige byggegrunde.

Information

 • Type:
  Under opstart

𝙃ø𝙟𝒕 𝒃𝙚𝒍𝙞𝒈𝙜𝒆𝙣𝒅𝙚 𝙗𝒚𝙜𝒈𝙚𝒈𝙧𝒖𝙣𝒅𝙚 𝙢𝒆𝙙 𝙗𝒆𝙩𝒂𝙜𝒆𝙣𝒅𝙚 𝙪𝒅𝙨𝒊𝙜𝒕. Er drømmen at bygge og leve mere bæredygtigt sammen med andre, så findes muligheden i levefællesskabet Skalbjerg Høje. Der er plads til både stort og småt byggeri og masser af fællesareal at boltre sig på samt fælleshus med mulighed for kontorfællesskab, værksted, kurser og foreningsliv. Skalbjerg ligger i den skønneste natur, tæt på Odense og med egen togstation, børnehave, havefællesskab, fitnesscenter med bl.a. yoga og spinning. Kom endelig forbi til en uforpligtende snak og oplev udsigten og området på nært hold.

Adresseoplysninger

Magtenbøllevej
5492 Skalbjerg

Kontaktoplysninger

 • Kontaktperson:
  Christian Tast
 • Email:
  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 • Telefon:
  23202117

Links

Del med dine venner på

Beskrivelse af bofællesskabet

SKALBJERG HØJE

Vision
Visionen for Skalbjerg Høje er at skabe et boligområde, som indtænker naturen og terrænet både i arkitektur, materialer og organisering i landskabet, giver mulighed for fællesskab med plads til individet og skaber rammer til at bygge, bo og leve mere bæredygtigt. 

Skalbjerg Høje bliver et nabofællesskab uden at være et decideret bofællesskab – et åbent frivilligt fællesskab, med fællesarealer, der kan rumme nyttehaver, legeplads, rekreative rum. Udover de fælles arealer indtænkes også deleøkonomi, såsom delebiler, -cykler værktøj/haveredskaber og maskiner. 

I Skalbjerg Høje køber man sin egen grund og bygger sit eget hus, men deltager i vedligeholdelse og udvikling af fællesarealerne, som man også er medejer af. Der gøres op med traditionelle tanker om parcelhuset og de lukkede parcelhushaver, så området lægger op til uformelt fællesskab samt en transparens gennem området. Biler parkeres på fælles parkeringsplads øverst i terrænet og interne stier i området vil forbinde beboere og fællesfaciliteter.

Området
Skalbjerg Høje ligger i Skalbjerg midt på Fyn. Mere præcist ligger  området tilbagetrukket fra Magtenbøllevej i udkanten af byen. Boligområdet ligger i skrånende terræn tæt på natur. Læs mere om Skalbjerg her.

Æstetisk sammenhæng
Bebyggelsernes ydre fremtræden skal fremstå nogenlunde ensartet i materialer med mulighed for variation i arkitektur. Dette vil give en visuel ro i området, så bebyggelsen harmonerer med naturen omkring. Husene skal hovedsageligt bygges i træ, enten behandlet i farver, der falder ind med den omkringliggende natur eller ubehandlet. Derudover skal alle bebyggelser have grønt tag (græs, sedum). Se lokalplanen her.

Energi.
Der tænkes i jordvarmeanlæg eller varmepumper.

To almindelige parceller til salg
På Drejervænget ligger to almindelige parceller, som ikke er en del af Skalbjerg Høje.

Fakta om bofællesskabet

 • Struktur


  Antal bo-enheder
  10
  Bofællesskab
  Aldersblandet
  Aldersgrupper repræsenteret i bofællesskabet
  Aldersblandet
  Mindste bolig

  0-70

  Største bolig

  0-150

  Ejerform
  Private ejerboliger
  Etableret år
  2023
  Medlem af bofællesskab.dk
  Ja
 • Varme


  El


  El leveres fra

  Vand


  Vand leveres fra
 • Fælles faciliteter


  • Fælleshus
   Festlokale
   Gæsteværelse(r)
   Kontorfællesskab
   Delebil
   Dyrehold
   Græsarealer
   Rekreative områder
   Bålplads
   Køkkenhaver
   Trampolin
   Legeplads
   Værksted(er)
   Genbrugs- og byttebutik
   Affaldssortering
   Økologi
   Permakultur

  Private faciliteter


 • Fællesspisning


  • Frekvens
  • Pris pr. måltid (voksen)
  • Pris pr. måltid (barn)
  • Økologi