fbpx
Skip to main content

Toppen

Oplysninger om bofællesskabet

  • Struktur

    Antal bo-enheder 24
    Bofællesskab Aldersblandet
    Ejerform Private ejerboliger
    Etableret år 2016

Beskrivelse

Projektet blev startet i sommeren 2013 og består nu af en række børn og voksne i alle aldre, der ønsker fællesskab, fællesspisning og ’at løfte i flok’.

Når du spørger de kommende bofæller, hvorfor de har valgt at engagere sig i bofællesskabet, så drømmer de om : Fællesspisning og fælles engagement, masser af legekammerater lige udenfor døren, grønne ideologier og alternativer til hverdagens ’trummerum’, morgenyoga og multirum i fælleshuset, skumfiduser over bål og shelter i baghaven, hønsegård og højt til loftet, kort og sikker cykelsti til børnehave og skole, og tæt på alt – både landet og byen.

Bofællesskabet kommer til at bestå af 24 ejerboliger og et fælleshus samt gode, fælles udearealer med bl.a. legeplads, køkkenhave og bålplads. Husene bliver bygget ’på toppen’ af Trekroner med en flot udsigt ud over markerne og de andre bofællesskaber, som kendetegner Roskildes nye bydel.

‘Toppen’ er inspireret af vores nabo – det klimavenlige bofællesskab Svalin, der har bevist, at man ved at kombinere bæredygtige teknologier, funktionel arkitektur og udnyttelse af bofællesskabets mange muligheder, kan bygge lækre, funktionelle og energineutrale ejerboliger. Bofællesskabet kommer derfor til at bygge på en række grønne løsninger såsom fælles jord- og solvarme, regnvandsopsamling, solceller mm.

Alle boliger er nu solgt! Bliv skrevet på vores interesseliste, så vil du få besked om evt. hussalg og når vi holder inspirationsmøde for nyt bofællesskab hvor vi giver den håndsrækning videre vi har fået af Svalin.

Information

  • Type: Bofællesskab

Adresseoplysninger

Toppen
4000 Roskilde

Kontaktoplysninger