Et mødested

Bofællesskab.dk er en digital platform og mødested for bofællesskaber i Danmark. På hjemmesiden findes materiale, der kan dokumentere, inspirere, formidle og registrere alt, hvad der kan kategoriseres som emner indenfor bofællesskabs- og kollektivtanken.

Hjemmesiden indeholder en omfattende liste over boligfællesskaber i Danmark.

Der er oprettet et forum, som giver dig mulighed for at kommunikere med andre med interesse for emner relateret til bo-fællesskaber.

Formidling af salg og leje

Et vigtigt aktiv for bofællesskab.dk er formidling af boliger. Du skal kunne danne dig et overblik over, hvilke boliger i de forskelige bofællesskaber, der er salg eller leje.  

Medlemskab af bofællesskaber.dk

Alle bofællesskaber og kollektiver har mulighed for at oprette et gruppemedlemskab hos bofællesskab.dk. Som gruppemedlem får man særlige fordele.

Inspiration til nye bofællesskaber

Det er håbet for bofællesskab.dk at kunne være inspirationskilde til oprettelsen af nye bofællesskaber. Tanken er at oprette en konsulenttjeneste, som kan bruges i forbindelse med de første skidt til oprettelsen af et bofællesskab.

Udbrede kendtskab til boællesskabstanken i Danmark

Bofællesskab.dk vil tage kontakt til kommuner, regioner og folketinget med henblik på at gå i dialog for at kæmpe for oprettelsen af flere bo-fællesskaber i Danmark. Mange politikere kender ikke nok til denne boform og der kan gøres meget mere for at forbedre rammevilkårene for etablering af denne type fællesskaber.

I første omgang skal der informeres bedre om forskellige bofællesskabsformer. Bofællesskab.dk vil tage kontakt til pressen for at påvirke den til at informere mere om emnerne. Vi vil også selv skabe mere materiale, der kan være med til at udbrede kendskabet.

Vidensbank

Rundt omkring i de eksisterende bofællesskaber findes en overflod af viden og dokumenter, som omhandler og beskriver alle former for ideer og løsninger vedrørende oprettelse og drift af et bofællesskab. Tanken er at samle dette til en stor vidensbank, medlemmer af bofællesskab.dk kan trække på.

Nyheder om bofællesskaber og relaterede emner

Bofællesskab.dk samler of formidler ny viden, historier og inspiration fra den store omverden. Forsiden vil være prydet af artikler, som enten er selvskrevet eller som referencer til andre, der har skrevet om interessante og relevante emner.

Arrangementer

Bofællesskab.dk vil arrangere møder og foredrag, besøg og rejser, der kan have interesse for medlemmer og ikke-medlemmer.

Sidst i maj vil Bofællesskab.dk arrangere et træf for bofællesskaber og kollektiver. Træffet arrangeres som en to-dags begivendhed.

0
0
0
s2smodern