I Dyssekildes nyeste boliggruppe, Bifrost, ligger dette flotte enderækkehus. Huset er tegnet og opført af en dygtig lokal tømrermester, som havde den rette erfaring fra opførslen af flere andre huse i Økobyen. Huset er en virkelig perle, velopført og velbygget i såvel materialevalg som indretning. Huset bærer præg af, at tankeprocesserne har været mange og lange. Fx er huset tilsluttet det fælles jordvarmeanlæg, der forsyner boliggruppens 7 rækkehuse med varme og et regnvandsanlæg der opsamler regnvand til tøjvask og toiletskyl. Lysindfaldene i huset er fantastiske, med flere tagvinduer der understreger at loftet er ført helt op til kip. Overalt i huset er det tydeligt at der i materialevalg såvel som valg af tekniske installationer, er lagt stor vægt på bæredygtighed, lave driftsomkostninger, lavt vedligehold og høj kvalitet.
Indeholder: Stor entré med plads til sko og overtøj. I forbindelse med entréen er her bryggers, med vaskemaskine og regnvandsanlæg. Stort, lyst køkken/ alrum og stue i hele husets længde med plads til langbord og med direkte udgang til 22 kvm træterrasse (hvorunder der ligger fundament til udestue/væksthus) og haven. Pænt toilet, som er forberedt til badeværelse samt et stort lyst værelse. 1. salen er indrettet med 4 gode værelser, der på hver deres måde har sine charmerende detaljer. Bl.a. kan nævnes en enestående udsigt mod øst over økosamfundet og hele området. Stort badeværelse med bruseniche, der kan rumme hele familien – alt er udført i flotte materialer og med gennemført akkuratesse.
Man ejer ikke jorden omkring huset, men har brugsret til at etablere egen have 4 meter ud fra huset. Desuden er de 7 rækkehuse i boliggruppens fælles om en ca. 1400 kvm stor have med hyggelig bålplads og stort tørrestativ.
Sædekildegårdvej 1
5250 Odense SV
info@bofællesskab.dk
Et bofællesskab er et bevidst frembragt minisamfund, der består af fuldt udstyrede private hjem, suppleret med fælles faciliteter. Et bofællesskab er typisk planlagt, ejet og drevet af beboerne. Den oftest forekommende motivation, for at engagere sig i et bofællesskab, er et ønske om at skabe mere og bedre interaktion i forhold til naboer. Boligerne ligger ofte tæt og deler et fælleshus, nogle fællesarealer samt andre faciliteter. I fælleshusene er det almindeligt at beboerne skiftes til at lave mad til hinanden.
Kilde: Wikipedia, den frie encyklopædi