Et Bæredygtige Bofællesskab ved Gribskov og Esrum Sø

Tingbakken 18, Græsted, Hovedstaden, Gribskov, 3230

Bofællesskab
At skabe en bæredygtig, miljø- og klimavenlig økolandsby med 10-12 huse og et stort fælleshus. Økolandsbyen skal fungere som en off-grid selvforsynende enhed med egen forsyning af varme og elektricitet fra vedvarende energikilder. Ligeledes skal vandforsyning og spildevandshåndtering varetages på egen hånd gennem opsamling og rensning af regnvand, samt bæredygtige spildevandsanlæg såsom pilerensnings- eller rodzonesanlæg. Husene skal opføres af bæredygtige byggematerialer, der skåner miljøet mest muligt.

Fællesarealerne rundt omkring husene skal blandt andet dyrkes med permakulturelle landbrugsteknikker, og forsyne landsbyen med friskt kød, grøntsager og frugter, bær, mv. Disse områder kommer også til, blandt andet igennem workshops om permakultur og selvforsyning, at være tilgængelige for lokalområdets borgere, ligesom et evt. overskud af produkter kan sælges til billige priser til byens borgere.

Fælleshuset skal, udover at fungere som samlingssted, også være et iværksætterhus med kreative værksteder, kontorlokaler, behandlingsrum, yoga/workshop sal, mv. Fælleshuset skal indeholde en kulturcafé med koncerter, forestillinger, foredrag, kunstudstillinger, samt workshops og oplæg inden for bæredygtighed og grøn omstilling. Fælleshusets faciliteter skal være åbne for lokalsamfundets borgere, og ønsket er, at projektet kan være med til at bidrage til jobskabelse, mere kultur, og et bedre liv for borgerne i lokalområdet. En legeplads for iværksættere, nye erhverv, og socialøkonomiske virksomheder.

Stedet skal fungere som et levende laboratorium, som udforsker bæredygtighed inden for de fire dimensioner: Praktisk, socialt, økonomisk, og verdensbillede. Et sted, hvor man kan bo, arbejde og leve sammen i harmoni med hinanden og med naturen, og som samtidig fungerer som et forbillede for den grønne omstilling i Danmark.

Egenskaber

Generelle faciliteter
Bæredygtig byggeri
Økologisk landsby
Fælles faciliteter
Græsareal
Hønsegård
Landbrug
Køkkenhaver
Dyrehold
Værksteder
Økologi
Energibesparende faciliteter
Spildevandsrensning
Regnvandsopsammling
Udendørsfaciliteter
Landlig

Lokation

Sædekildegårdvej 1, Odense C, Syddanmark
  • Telefon: 28919901
Forespørg om flere detaljer
Indsæt symbolerne fra billede til felt nedenfor.
Indsæt symbolerne fra billede til felt nedenfor.
       
Relaterede boliger
Boliger i samme boligtype
Lyst enderækkehus til salg
Bofællesskab kr 3.100.000,00
Regnbuen 1, Hundested, Hovedstaden, Halsnæs, 3390
Ledig 2-værelses på Gl. Grevegård
Bofællesskab kr 5.217,00/Pr. måned
Gl. Grevegården,, Vissenbjerg, Syddanmark, Assens, 5492
Lækkert rækkehus med 4 værelser
Bofællesskab kr 3.995.000,00
Fanevænget 6, "Holdepunktet", Farum, Hovedstaden, Furesø, 3520
Velholdt bolig i Fladengrund
Bofællesskab kr 1.948.000,00
Fyrparken 552, Esbjerg V, Syddanmark, Esbjerg, 6710
Vil du låne verdens bedste naboer?
Bofællesskab kr 13.000,00/Pr. måned
Langeeng, Albertslund, Hovedstaden