Tranehøj

Skippingevej 25, Snertinge, Sjælland, Kalundborg, 4460

Kollektiv
På Tranehøj bestræber vi os på at skabe synergi og samspil mellem tre slags fællesskab: Bofællesskabet, der hviler på lysten og viljen til at dele hverdagslivet med andre. Det handler om at deles om fælles opgaver og fælles glæder: mad og rengøring; vedligeholdelse og forbedring af bygninger og have; dagligdagens sociale liv og årets fester. Bofællesskabets vigtigste drivkræfter er interesse for hinanden, indføling og ansvarlighed.

Produktionsfællesskabet, der går ud på at producere kvalitetsprodukter til eget forbrug: grøntsager, frugt og kød. Det handler om glæden ved at dyrke økologiske grøntsager og frugt - og glæden ved at passe dyr, som får et godt liv, inden de skal spises. Produktionsfællesskabet kræver beslutninger, som rækker et godt stykke ind i fremtiden, så en vigtig drivkraft er fælles ejerskab og fælles forpligtigelse.

Interessefællesskabet, som vokser ud af ønsket om at leve et bæredygtigt, økologisk bevidst og globalt ansvarligt liv. Interessefællesskabets vigtigste drivkraft er engagement.

Det handler om at bruge vedvarende ressourcer: el fra sol og vind, varme fra luften og vand fra regnen.

Det handler om at tilstræbe bæredygtigt forbrug, økologi og fairtrade, dvs. minimere ressourceforbruget ved at deles om maskiner, frysere, biler etc.; frigøre sig fra den naturødelæggende madindustri og forholde sig til produktionsbetingelserne for de varer, vi forbruger.

Det handler om en fælles bestræbelse på at handle i en verden fyldt med store udfordringer: global ulighed, sociale og politiske modsætninger, naturødelæggelse, fremmedfjendtlighed etc. Omsætte holdninger til praksis og bruge noget af fællesskabets ’overskud’ på aktiviteter uden for huset f.eks. engagement i politisk arbejde, flygtningevenner, organisering af lokale kulturtilbud eller kulturbesøg fra det Globale Syd på de lokale skoler.  

Egenskaber

Fælles faciliteter
Hønsegård
Landbrug
Dyrehold
Økologi
Energibesparende faciliteter
Vindmølle
Solceller
Udendørsfaciliteter
Frugttræer

Lokation

Skippingevej 25, Snertinge, Sjælland
Forespørg om flere detaljer
Indsæt symbolerne fra billede til felt nedenfor.
Indsæt symbolerne fra billede til felt nedenfor.
       
Relaterede boliger
Boliger i samme boligtype
Vores Kollektiv
Kollektiv
Sørupvej 15, Næstved, Sjælland, Næstved, 4684
Kaningården
Kollektiv
Furesøvej 161, Virum, Hovedstaden, Lyngby-Tårbæk, 2830
Anholtsgade 8
Kollektiv
Anholtsgade 8, Aarhus, Midtjylland, Aarhus, 8000
Svanholm
Kollektiv
Svanholm Gods, Skibby, Hovedstaden, Frederikssund, 4050
Kollektivet Bygården
Kollektiv
Munkedammen 1a-b, Lejre, Sjælland, Lejre, 4320