Vi ligger på Isafjordvej i den forholdsvis nye bydel Trekroner i Roskilde, hvor vi har seks vuggestuer, seks børnehaver, to skoler, et universitet, gode indkøbsmuligheder, frisør, økologisk gårdkøbmand, cykelsmed, tøjbutikker, apotek, ca. fire tog i timen til og fra København, store grønne områder, mange bofællesskaber og et voksende antal enmands- og freelancevirksomheder. Trekroner har en slags imødekommende nybyggerånd og tilbyder rigtig gode netværksmuligheder.
Mange i Trekroner Bo vil sige, at hjertet i foreningen er aktiviteterne i vores fælleshus. Her afholdes vores tre ugentlige fællesspisninger. De er frivillige at deltage i, og man kan vælge det til og fra, så meget man ønsker. Huset er også rammen om en række arrangementer som foredrag og kurser eller tilbagevendende fester ved jul, fastelavn, midsommer, sommer, folketingsvalg, MGP, væsentlige sportsbegivenheder, ølbrygning, madbattles osv.
Når vi ikke fester, passer vi selv vores fællesarealer, hvilket betyder, at alle i et eller andet omfang slår græs, passer fælleshus, luer mellem fliser, skovler sne osv. Arbejdet hermed foregår i laug.
Vi har et meget tæt naboskab i foreningen, og der er aldrig langt til en hjælpende hånd, et godt råd eller en god snak.
Vi har ingen venteliste til foreningen, da husene er ejerboliger, som udbydes på markedsvilkår. Hvis der er et hus til salg, vil det derfor fremgå af fx www.boliga.dk.
Sædekildegårdvej 1
5250 Odense SV
info@bofællesskab.dk
Et bofællesskab er et bevidst frembragt minisamfund, der består af fuldt udstyrede private hjem, suppleret med fælles faciliteter. Et bofællesskab er typisk planlagt, ejet og drevet af beboerne. Den oftest forekommende motivation, for at engagere sig i et bofællesskab, er et ønske om at skabe mere og bedre interaktion i forhold til naboer. Boligerne ligger ofte tæt og deler et fælleshus, nogle fællesarealer samt andre faciliteter. I fælleshusene er det almindeligt at beboerne skiftes til at lave mad til hinanden.
Kilde: Wikipedia, den frie encyklopædi