Fælleshave

Fælleshave 1, Haderslev, Syddanmark, Haderslev, 6100

Bofællesskab
For at komme til at bo i bofællesskabet skal man købe en andel hørende til det hus, man vil flytte ind i. Denne har en max. pris fastsat af boligforeningen på den årlige regnskabs-generalforsamling i foråret - beregnet ud fra husets størrelse i m2 og tilskrevet en efter beregning godkendt prisstigning. Herudover kan sælger kræve betaling for regulære forbedringer. Andelen kan belånes i pengeinstitut på realkredit-lignende vilkår.

Den daglige drift i f.t. økonomi, ledelse og tegning udadtil varetages af en bestyrelse, der vælges på generalforsamling efter reglerne i vedtægterne. De løbende, mere dagligdags ting - nye ideer, planlægning, forslag, problemer, ris og ros, udgiftskrævende tiltag - drøftes på stormødet, der holdes ca. en gang om måneden.

Husleje

Man betaler et månedligt beløb til bofællesskabet til afdrag på løn, driftsudgifter, vedligehold, a conto varme, fælles faciliteter mm. A conto - "huslejen" fastsættes på budget-generalforsamling for det kommende år og afregnes endeligt på regnskabs-generalforsamlingen året efter.

Beliggenhed

Vejen Fælleshave er en sidevej til Ladegårdsvej i Neder åstrup i den nordøstlige udkant af Haderslev, på nordsiden af fjorden, ca. 3,5 km fra centrum.

Sognet hedder åstrup, Haderslev kommune, Sønderjylland, regionen Syddanmark.

Fysisk

Der er 16 huse med et varierende antal rum, varierende størrelse (i m2) og udformning. Desuden er fælleshusets antal m2 tillagt husene forholdsmæssigt, dvs. man er fælles om det (deraf navnet). Fælleshuset har spisesal, køkken, grovkøkken, lager (kaldet "butikken"), vaskeri/ fyrrum, børneværelse/ legerum, voksenrum (kaldet "herreværelset"), gæsteværelse, sy- og maleværksted samt bad og toiletter, garderobe og lagerrum.

I forbindelse med tagrenovation og opsætning af nyt gasfyr er installeret solfanger.

Separat findes værksted for træ-, metal-, cykel- og motor-, redskabsskur og lagerrum, tørreplads samt udenoms-arealer med køkkenhave, boldbane, græsplæner, frugttræer og overdækket terrassebygning.

Til nogle af husene er der carport, som er betalt separat og derfor er frit omsættelig, dog med maxpris.

Tæt op ad bofællesskabet, i et hjørne af gården, findes 5 ungdomsboliger, lejet ud til unge. Boligerne har deres egen boligforening og separat økonomi, men de unge inviteres til at deltage i fællesspisningen på lige vilkår.

Praktisk

Det man er fælles om er spisning - fællesspisning udenfor skoleferierne 5 dage om ugen, søndag-torsdag. Man er meldt til, hvis man ikke udtrykkeligt på listen melder fra den enkelte dag. Der er ca. tre på madhold ad gangen, en er ansvarlig for madplan og økonomi hele ugen, ønsker og forbehold tages ind i planlægningen, ca. 12-14 tjanser pr. halvår er normen. Børn deltager fra halvåret efter det fyldte 13. år.

Kostpolitikken er: Så megen økologi som muligt og ellers sund og varieret kost. Kostpris pt. 20,- pr voksen, 10,- pr barn. Muligt at være vegetar

Faciliteter

Vi har fælles server til internetforbindelse, holder den lokale avis sammen, har kabeltv (grundpakke inkluderet i fast månedlig udgift, tillægspakke kan købes), festlokale til familiefesten, projektor til video, trailer, stillads, værksted med en del maskiner, mm. 

Egenskaber

Generelle faciliteter
Kabel TV
Fælles faciliteter
Fodboldbane
Græsareal
Værksteder
Vaskeri
Energibesparende faciliteter
Gasfyr
Solfanger
Udendørsfaciliteter
Frugttræer

Lokation

Sædekildegårdvej 1, Odense C, Syddanmark
  • Telefon: 28919901
Forespørg om flere detaljer
Indsæt symbolerne fra billede til felt nedenfor.
Indsæt symbolerne fra billede til felt nedenfor.
       
Relaterede boliger
Boliger i samme boligtype
Lyst enderækkehus til salg
Bofællesskab kr 3.100.000,00
Regnbuen 1, Hundested, Hovedstaden, Halsnæs, 3390
Ledig 2-værelses på Gl. Grevegård
Bofællesskab kr 5.217,00/Pr. måned
Gl. Grevegården,, Vissenbjerg, Syddanmark, Assens, 5492
Lækkert rækkehus med 4 værelser
Bofællesskab kr 3.995.000,00
Fanevænget 6, "Holdepunktet", Farum, Hovedstaden, Furesø, 3520
Velholdt bolig i Fladengrund
Bofællesskab kr 1.948.000,00
Fyrparken 552, Esbjerg V, Syddanmark, Esbjerg, 6710
Vil du låne verdens bedste naboer?
Bofællesskab kr 13.000,00/Pr. måned
Langeeng, Albertslund, Hovedstaden