Formålet er at opbygge et bæredygtigt lokalsamfund.
Visionen for initiativet Grobund er, at beboerne lever gældfrit, affaldsfrit og primært ernærer sig ved egen lokal virksomhed.
På sigt vil Grobund være et grønt og miljøvenligt center for mindre lokale virksomheder, innovation og kreativ udfoldelse, der gør Ebeltoft og omegn endnu mere attraktivt som lokalområde, og tilbyder inspiration til en fremtidsrettet og bæredygtig livsstil.

Grobund udlægges efter et helhedstænkende design, hvor der er sikret mulighed for høj grad af lokal produktion af fødevarer, energiforsyning samt kredsløb af næringsstoffer og vand, og hvor rekreative områder, naturoplevelser og biodiversitet er integrerede.

Fonden Grobund vil købe den tidligere Tata Stålfabrik, jord til bosætning tæt på fabrikken og evt. bygninger på havnen.
Man kan blive en del af dette projekt ved at ansøge og indbetale 100.000 kr. Ved optagelse har man ret til en byggelod, har andel i “Danmarks største fælleshus” og til at starte virksomhed (produktion eller kultur) på fabrik eller havn. Fabrikken er på 10.000 m2 og i fin stand.

Interesserede kan melde sig ind i foreningen og få indflydelse på udfoldningen af projektet.

I påsken 2017 købte Jørn Tækker fabrikken for 6 mill. kr for at holde den til Grobund, som i løbet af ca. et år kan overtage den til samme pris. Vi er meget taknemmelige, da vi nu har den fornødne tid til at organisere dette store projekt og er temmelig sikre på at det vil lykkes os!
Vi regner med at kunne flytte ind på fabrikken først, og forhåbentligt at bygge huse sommeren 2018.
Fiskeri, dyrkning af jorden, og måske Højskolen har planer om at starte først.

Husene skal være off-grid huse. Det vil sige huse som ikke er tilkoblet det almene netværk til strøm, varme og kloak.
Som inspiration til husene kan du se halmhusbyggeriet, som Steen Møller og et byggehold er i gang med, på Brenderup Højskole. Man kan følge med i husets udvikling på Facebook her

0
0
0
s2smodern